Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Fredagsmøde med Lasse Skovgaard - Fællessangens sjove og sunde effekter

Dato
Fredag d. 1. september 2023, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted
Sognegård, Gentoftegade 23, 2820 Gentofte

Fællessangen trives i disse år. Vi synger faktisk på livet løs – på tværs af køn, alder og overbevisninger. Vi synger først og fremmes, fordi vi har lyst. Og fordi vi ikke kan lade være. Men hvad siger videnskaben om det at synge? Er det godt for os? Kan man sige, at det ligefrem er sundt at synge? Ja, det er faktisk videnskabeligt bevist!

Vi har altid vidst, at musik har en særlig evne til at påvirke os – nu ved vi også hvorfor og hvordan! Ny forskning viser, hvordan toner, rytmer og harmonier i forskellige sammensætninger påvirker forskellige centre i hjernen.

Musik påvirker vores følelser. Vi kan blive løftet i stor glæde, vi kan få kuldegysninger langt ned ad nakken, og tårerne kan pludselig trille ned ad vores kinder, når vi hører, spiller eller synger musik. I foredraget hører vi om, hvordan forskellige virkemidler får musikken til at påvirke os så kraftigt. Vi hører og synger eksempler undervejs og dykker ned i hjernens musikalske krinkelkroge.

Foredraget præsenterer på en underholdende måde forskning om sangens – og fællessangens – sundhedsskabende effekter. Undervejs synger vi i fællesskab en række eksempler. Og går hjem sundere, end da vi kom.

Lasse Skovgaard er en rutineret foredragsholder og akkompagnatør og har de sidste 15 år holdt en lang række foredrag samt fællessangs- og musikaftener rundt om i Danmark. Han er uddannet cand. pæd. i musik, organist og sanger, cand.mag. i psykologi og pædagogik og har en PhD i sundhedsvidenskab. Han har derudover som komponist to sange med i den nye udgave af Højskolesangbogen. Han kombinerer i sine foredrag viden indenfor disse forskellige emneområder.